Het Groene Gala

4 november 2023 organiseerden zeven zogenaamde service clubs ‘Het Groene Gala’ (zie www.hetgroenegala.nl).
Wijkverbinders uit Smitsveen en klussers van De Eng waren speciale gasten op het gala. Want ook de Service Clubs vinden:
We doen het samen.

Waarom ‘Het Groene Gala’?

Het Groene Gala was georganiseerd door zeven service clubs: Rotary- en Lions clubs uit Soest & Baarn, Ladies Circle Soest, Ronde Tafel Eemland en de LEO’s (jongerenclub Lions). Met het gala wilden ze energiearmoede aanpakken. De leden van de service clubs helpen met klusacties: handen uit de mouwen. En met het gala werd geld opgehaald om inwoners van Soest en Baarn te helpen die moeite hebben met de hoge energierekening,

Gasten uit Smitsveen en De Eng

De wijkverbinders uit Smitsveen en klussers die actief zijn op De Eng waren uitgenodigd voor het gala. Dat was, omdat de service clubs vinden dat wat we doen in Smitsveen en op De Eng heel mooi past bij wat zijn belangrijk vinden. Niet even kort wat geld uitgeven, maar zorgen dat dat geld wordt gebruikt om ook op de langere termijn mensen te helpen met energiearmoede. Niet alleen met klusacties, maar ook door mensen meer met elkaar te verbinden. Dat is wat we deden met het project ‘Energie in Smitsveen’ en nu doen op De Eng. 

Energiebespaartips

Een prachtig resultaat

De avond werd afgesloten met een prachtig bedrag van €40.500. Dat is bedoeld voor bewoners van Soest en Baarn, die het moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Voor bewoners in Soest is de helft beschikbaar: €20.250! Organisaties die in Soest actief zijn met energiearmoede gaan nu samen met de serviceclubs bespreken waar dat geld het beste aan besteed kan worden. Daarnaast staan de leden van de service clubs ook klaar om te helpen met komende klusacties. Een prachtig resultaat.

Energiebespaartips
Kies je taal »