Een energiezuinige wijk

Het project ‘Energie in Smitsveen’ begon als ‘energieproject’. Mensen met een kleine portemonnee werden geholpen met het besparen van energie. Bij 600 van de 1.000 flatbewoners werden kleine energiebesparende maatregelen aangebracht. Dat is een mooi succes, maar er zijn dus ook nog 400 bewoners die nog niet zijn geholpen. Daarom stoppen we niet, maar gaan we door. Maar nu met klussers uit de wijk.
Want… We doen het samen.

Geld gevonden… energieklussers gezocht!

Energie Actief Soest heeft van BuurtBespaarBudget subsidie gekregen om wijkklussers op te leiden en te ondersteunen. Dus zoeken we nu wijkbewoners die andere wijkbewoners willen helpen om hun energierekening omlaag te brengen. Je wordt dan ‘energieklusser’. En voor een vrijwilligersvergoeding kun je andere wijkbewoners helpen hun energiegebruik te verminderen.

In 2022 en 2023 brachten we bij 600 mensen kleine energiebesparende maatregelen aan. Maar er zijn nog 400 niet geholpen. Dat willen we doen met wijkklussers. Vrijwilligers, die voor een vergoeding deze bewoners opzoeken en helpen. Wil je meedoen? Kom dan op maandag of woensdag langs bij het energieloket of stuur een mailtje naar [email protected].

Wat is het probleem?

De energiekosten zijn nog steeds hoog. En voor veel mensen is dat een probleem. Zuinig met energie is dus belangrijk. Maar in een koud huis zitten is ook niet fijn. Als huurder kun je zelf niet grote maatregelen nemen. Dat ligt bij Portaal. Maar je kun wel wat doen.

Door goed na te denken als je energie gebruikt. Is het echt nodig? Maar ook door in je woning kleine maatregelen aan te brengen. Radiatorfolie, tochtstrips, radiatorventilatoren een energiebesparende douchekop en nog veel meer. Kijk ook maar eens HIER.

Maar dat kost toch veel geld? En niet iedereen is handig. Dat klopt, maar er is een oplossing!

Wat is de oplossing?

De gemeente Soest heeft voor mensen met een kleine portemonnee gratis energiebesparende producten beschikbaar. Dan kost dat dus niets. En ben je niet handig? Geen probleem. Er zijn klussers die je kunnen helpen. Mensen uit je eigen wijk. Opgeleid en ondersteund door Energie Actief Soest en Present. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden.

Dat kan iedere maandag en woensdag in het energieloket. Of bij één van de wijkverbinders: Amina, Evelien, Fatima, Sengül of Pakiza. Of bij Zoulikha van Balans. Of bij Leida, Carmie of Ruud van Portaal. Zij zorgen ervoor dat de klussers komen helpen. Want… We doen het samen

Energiebespaartips
Kies je taal »