Smitsveen: een wijk in beweging

Sinds 2017 is de gemeente Soest samen met wijkbewoners en (wijk)organisaties aan de slag in de wijk Smitsveen. Aan de slag met verbeteringen in de wijk om de leefbaarheid te vergroten. Dat project werpt vruchten af, zoals zichtbaar wordt in een filmpje op YouTube.

We vroegen José Eleonore Fotografie  (fotografe José Kliphuis-Hofman) om de wijk en zijn bewoners in beeld te brengen.
Hieronder het resultaat.

Bewoners in beeld

Wijk in beeld

Energie in Smitsveen

De komende tijd gaat er ook op energiegebied veel veranderen. We zitten midden in een energietransitie. Eén van de grootste uitdagingen is daarbij om bewoners mee te laten doen. Er is de terechte zorg dat ‘meedoen’ voor een grote groep mensen niet haalbaar is, want niet betaalbaar. En de gemeente Soest streeft nu juist naar een energietransitie die wel voor iedere inwoner haalbaar en betaalbaar is. 

In Smitsveen willen de projectpartners wijkbewoners ondersteunen in een gezamenlijke zoektocht naar de vraag wat er nodig is om mee te doen aan de energietransitie. Er ligt geen ‘einddoel’ op tafel. Wel een vraag: hoe maken we de energietransitie ‘haalbaar en betaalbaar’? Huurders en woningeigenaren in de wijk worden uitgenodigd plannen te maken en uit te voeren. Wat kun je zelf doen om je energierekening omlaag het wooncomfort omhoog te krijgen? En wat heb je nodig van anderen?

Bezoek het Energieloket
Naast ingang flat Smitsweg 315-593 
Iedere maandag en woensdag
9.00 tot 12.00 en 14.00 tot 17.00 uur
Of maak een afspraak

Het project ‘Energie in Smitsveen’ is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van

Kies je taal »