Actie Houtskeletwoning: comfortabel en energiezuinig wonen 

Twee bewoners van de Amnestylaan wilden wel eens kijken in hoeverre bewoners gezamenlijk de ruim 70 houtskeletwoningen aan de Amnestylaan en de Eigendomweg energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken. Energie in Smitsveen hielp ze op weg.
Op de zaterdagen 18 en 25 juni stonden we met onze bakfiets en partytent in de speeltuin in de Amnestylaan. En op de bewonersavond van 28 juni kregen bewoners informatie over mogelijkheden van Theo Visser en Gert van Wakeren. Hieronder leest u er meer over.
Het smaakte naar meer en wordt dus vervolgd in het najaar. 

De partytent

Met een bakfiets en partytent stonden we de zaterdagen 18 en 25 juni in de speeltuin in de Amnestylaan. Bewoners kwamen langs voor een kop koffie of thee en konden terecht met vragen over het energiezuiniger en comfortabeler maken van hun woning. Om te beginnen was er een bedrag van €70 beschikbaar voor kleine maatregelen. Veel bewoners kwamen een kijkje nemen en velen van hen gaven aan naar de bewonersavond van dinsdag 28 juni te komen of anders op de hoogte te willen blijven. 

Bewonersavond

Dinsdagavond 28 juni was er in De Plantage een bewonersavond voor bewoners van de houtskeletwoningen aan de Amnestylaan en de Eigendomweg. Energieadviseur Theo Visser ging in op de ‘technische’ mogelijkheden. Gert van Wakeren van Energie Actief Soest gaf informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden. Bijna twintig bewoners waren aanwezig of gaven aan het verslag van de avond te willen ontvangen. Een mooi begin. Want op 27 september was er een vervolgbijeenkomst.

De resultaten

Dinsdag 27 september was er een tweede informatieavond voor bewoners van de houtskeletwoningen. De kansen waren verder uitgewerkt en een aannemer en een installateur uit de wijk waren aanwezig voor advies. De opkomst viel tegen, maar toen de initiatiefnemers met de nieuwe informatie alle bewoners uitnodigden om alsnog aan te sluiten liep het storm. Maar liefst 22 van de 77 bewoners wilden met één of meer maatregel(en) meedoen. Daarover worden nu afspraken gemaakt met uitvoerders.

Elektrische deelauto

Een auto met anderen delen is gemakkelijk, voordelig en duurzaam. Met een elektrische deelauto rijd je duurzaam en meestal voordeliger dan met je eigen (tweede) auto. Op zaterdag 18 juni stond één van de twee elektrische deelauto’s van de Soester Energie Coöperatiebij de partytent! Heb je die gemist? Kijk dan HIER voor meer informatie.

Kies je taal »