Actie drive-in woningen: comfortabel en energiezuinig wonen 

Op 17 november aanstaande organiseren Energie Actief Soest en Enregie in Smitsveen een informatieavond voor bewoners van drive-inwoningen in Smitsveen. Hieronder vindt u meer informatie.

Informatieavond 17 november 2022

Donderdag 17 november 2022 organiseerden Energie Actief Soest en Energie in Smitsveen een informatieavond voor bewoners van de 450 drive-in woningen in Smitsveen. Maar liefst 30 bewoners van 23 woningen kregen informatie over de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen in hun woning. Ze konden voor € 70 shoppen in een webwinkel met energiebesparende producten, maar kregen ook informatie over grotere maatregelen. Verder was er informatie over financieringsmogelijkheden.

Het mooiste deel was het laatste deel, waarin een bewoonster van de Amnestylaan vertelde hoe in de houtskeletwoningen inmiddels 22 bewoners (van de 70) aan de slag zijn gezamenlijk maatregelen te nemen. Ze steunen elkaar en regelen krotingen via gezamenlijke inkoop. De aansluitende pauze werd benut om elkaar op te zoeken en mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Bij 18 woningeigenaren is er belangstelling voor in totaal 59 maatregelen. Wordt dus vervolgd.

Drive-in woning

De drive-in woningen in Smitsveen zijn gebouwd eind jaren-60, zonder noemenswaardige isolatie. Op veel onderdelen is met isolatiemaatregelen nog flinke winst te boeken. Het gaat dan vooral om verbetering van het glas en dak- en vloerisolatie. Specifieke aandacht vragen de koude vloeren boven (niet geïsoleerde) garages en gevelbeplating op de tweede verdieping. Tijdens de informatieavond hoort u wat de grootste besparing oplevert en hoe u dat kunt aanpakken.

Energie Actief Soest

Bewonersinitiatief Energie Actief Soest helpt dorpsgenoten energie besparen. Met kleine doe-het-zelf maatregelen, maar ook met lokaal advies voor grotere aanpassingen aan uw woning. Dit jaar doen we een wijkactie in Smitsveen. We ondersteunden eerder met mooi resultaat bewoners van de houtskeletwoningen in de Amnestylaan bij een gezamenlijke aanpak om hun woningen energiezuiniger te maken.

Kies je taal »